1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Tjap tjoy
  6. Tjap Tjoy

Tjap Tjoy

Door: jhbrinkhuis

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-02-2000

Ingrediënten 2 personen


200 gr. kipfilet, 4 el ketjap manis, 2 el droge sherry, 1/2 el maizena, 1 kleine prei, 1 kleine winterwortel, 100 gr bamboescheuten (blik) 100 doperwten, 3 el olie, 50 gr tauge, peper en zout



Ontdek meer:

Voorbereiding

De kipfilet in smalle reepjes snijden. In een kom 2 el ketjap, de sherry en de ma?zena door elkaar roeren. Hierdoor de reepjes kip mengen en ze ca. 1 uur laten marineren. De groenten schoonmaken. De prei in smalle ringen snijden, de wortel in smalle reepjes, de bamboescheuten afgieten en in smalle plakjes snijden.

Bereidingswijze

De kip uit de marinade nemen en goed laten uitlekken. In een wadjan of braadpan de olie verhitten. De kip al roerend in ca.3 min. rondom dichtschroeien. De prie, de wortel en de doperwten toevoegen. Al roerend ca.5 min. bakken. De bamboescheuten en de tauge erdoor roeren en ca. 2 min meebakken. De marinade en de rest van de ketjap erdoor roeren. Naar smaak peper en zout toevoegen.Lekker met gekookte rijst.

Serveertip

Wijntip: Eigenlijk smaakt een droge sherry het best bij dit chinese gerecht. Maar een licht kruidige witte wijn, zoals een sylvaner uit de elzas doet het ook goed.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhbrinkhuis
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top