1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Valentijnsdag: valentijnpudding

Valentijnsdag: valentijnpudding

Door: kerst_pasen_2

  • , Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-02-2000

Ingrediënten 6 personen


4 eierdooiers
60 g suiker
5 dl slagroom
1/2 vanillestokje
1 druppel rozenwater
bloemblaadjes van 2 rozen
verse frambozen of aardbeien



Dit heb je nodig voor zes verliefde kinderen:

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Klop de eierdooiers met de suiker los in een kom.
2. Warm de room met de vanille zachtjes op in een pan. Zodra er belletjes verschijnen, haal je de pan van het vuur.
3. Giet de helft van de warme room bij het eimengsel. Klop het geheel door elkaar. Giet het in de pan en laat het al roerend zachtjes koken tot de vla de achterkant van een houten lepen bedekt.
4. Zeef de vla boven een kom en voeg rozenwater toe.
5. Verdeel de vla over 6 puddingvormpjes. Zet deze in een grote braadslee en vul die met zo veel water dat de schaaltjes voor driekwart onder water staan.
6. Oventijd: 40-50 minuten tot de puddinkjes stevig zijn.
7. Zet ze minstens 2 uur in de koelkast. Leg op elk schaaltje rozenblaadjes en verse vruchten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top