Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Courgette
  6. lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette

lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette

Door: sdanklof

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-2000

Ingrediënten 4 personen


-400 g zalm (in plaats van zalm kunt u ook kipfilet gebruiken)
-3 eetlepels pesto
-1 courgette
-200 g kastanjechampignons
-1 pakje gezeefde tomaten
-1 teentje knoflook
-200 ml creme fraiche
-4 tomaten
-150 g geraspte belegen kaas
-1 pakje lasagnevellen


lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette
lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette
lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette
lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette
lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette
lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette

Gepikt van "Koken met sterren".

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de zalm in blokjes, meng de pesto erdoor en laat dit marineren.
Snijd de courgette in plakjes, de champignons in partjes en bak dit in een scheutje olijfolie tot de groenten beetgaar zijn.
Meng de gezeefde tomaten erdoor en breng op smaak met zout, peper en een heel teentje knoflook.
Bak de knoflook niet te lang mee, anders wordt het bitter.
Roer de creme fraiche door de zalm met pesto en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaten in plakken en vet de Ovenschaal in.

Bereidingswijze

Schep eerst een laagje van de tomatensaus op de bodem en leg hier lasagnevellen op.
Verdeel hier wat plakjes tomaat over en wat van de zalm-pestosaus, hierop weer een laagje tomatensaus en ga zo door tot de schaal vol is.
Sluit af met plakjes tomaat en strooi hier de geraspte kaas overheen.
Laat de lasagne garen in een voorverwarmde oven van 180?C gedurende 30 minuten.

Serveertip

Snijd de lasagne in stukken en serveer er een frisse salade bij.
De salade maakt u als volgt:
Doe in een kom wat olijfolie, wat balsamicoazijn, een gele paprika, wat tomaten en frisseesla.
Meng alles goed doorelkaar.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sdanklof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top