lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-2000
  • lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette

    Lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette

    Lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette

  • lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette

    Lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette

    Lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette

  • lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette

    Lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette

    Lasagne met lasagne zalm, pesto en courgette

Gepikt van "Koken met sterren".

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-400 g zalm (in plaats van zalm kunt u ook kipfilet gebruiken)
-3 eetlepels pesto
-1 courgette
-200 g kastanjechampignons
-1 pakje gezeefde tomaten
-1 teentje knoflook
-200 ml creme fraiche
-4 tomaten
-150 g geraspte belegen kaas
-1 pakje lasagnevellen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de zalm in blokjes, meng de pesto erdoor en laat dit marineren.
Snijd de courgette in plakjes, de champignons in partjes en bak dit in een scheutje olijfolie tot de groenten beetgaar zijn.
Meng de gezeefde tomaten erdoor en breng op smaak met zout, peper en een heel teentje knoflook.
Bak de knoflook niet te lang mee, anders wordt het bitter.
Roer de creme fraiche door de zalm met pesto en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaten in plakken en vet de ovenschaal in.

Bereidingswijze

Schep eerst een laagje van de tomatensaus op de bodem en leg hier lasagnevellen op.
Verdeel hier wat plakjes tomaat over en wat van de zalm-pestosaus, hierop weer een laagje tomatensaus en ga zo door tot de schaal vol is.
Sluit af met plakjes tomaat en strooi hier de geraspte kaas overheen.
Laat de lasagne garen in een voorverwarmde oven van 180?C gedurende 30 minuten.

Serveertip

Snijd de lasagne in stukken en serveer er een frisse salade bij.
De salade maakt u als volgt:
Doe in een kom wat olijfolie, wat balsamicoazijn, een gele paprika, wat tomaten en frisseesla.
Meng alles goed doorelkaar.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

MeinyG avatar
MeinyG 06-09-2019

En ik ga het vandaag maken, lijkt me lekker, dank je wel voor het delen.

chantalvanveluwen249 avatar

Het was super lekker! Voelde me een ware chefkok zonder dat het heel moeilijk was :p Ik maak de volgende keer wel iets meer tomatensaus, zodat de bladen makkelijker gaar worden.

mariaverelst avatar
mariaverelst 08-03-2016

Super lekker. Ik heb er wel een laag gestoofde spinazie met look en Ricotta tussengelegen. Dat was super lekker. De twee versies gemaakt en mijn gasten vonden die met spinazie erbij het lekkerst.

Gerardus106 avatar
Gerardus106 19-06-2014

Een ontzettend lekker recept...dank je wel!

Lilian2013 avatar
Lilian2013 18-01-2014

Ik heb deze lasagna nu enkele keren gemaakt en vindt het keer op keer heerlijk! ik doe nog wel eens een scheutje wijn bij de saus, als je deze lang laat indikken wordt de saus steeds zoeter. Maar een schepje suiker werkt sneller.

MarijeV67 avatar
MarijeV67 23-10-2011

Inderdaad heel lekker en makkelijk te maken. Ik heb wel een schepje suiker aan de tomatensaus toegevoegd, want die vond ik nogal zuur.

sjosque avatar
sjosque 18-01-2001

Een heerlijk recept, magnifiek!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten