1. Home
  2. Recepten
  3. banaan-pindakaascake

banaan-pindakaascake

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-02-2000

Ingrediënten


125 gr. ongezouten boter* 1/2 kop bruine basterdsuiker* 1/4 kop honing* 2 eieren, licht geklopt* 1/3 kop pindakaas met stukjes pinda* 1 kop gepureerde (met de vork en niet met de blender!) banaan* 2 koppen zelfrijzend volkoren bakmeel



Gebruik zachte overrijpe bananen voor deze cake.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 gr. Vet een diep broodblik in met gesmolten boter of olie. Bekleed de bodem en zijkanten met papier en vet dat in. Mix boter, suiker en honing in een kommetje luchtig en romig. Voeg de eieren er geleidelijk aan toe en mix goed na elke toevoeging. Mix de pindakaas er goed door. Doe het mengsel in een grote kom en voeg de gepureerde banaan toe. Spatel er met een metalen lepel de volkoren meel door. Spatel tot een bijna glad beslag ontstaat. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in 1 uur gaar; controleer met een metalen prikker.
Laat de cake 10 min. staan, stort hem dan op een rooster en laat verder afkoelen.

Serveertip

Evt. met boter besmeren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van markla2000


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van markla2000
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top