1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kabeljauw
  6. stoofpot van kabeljauw

stoofpot van kabeljauw

Door: hettie

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2000

Ingrediënten 5 personen


? a 1 kg kabeljauwfilets
zout en peper
25 g boter of margarine
1 citroen (ook de schil!)
2 uien
verse of gedroogde dragon
3 dl witte wijn of visbouillon
250 g champignons
2 dl room
peterselie



Kabeljauw met champignons en room (kan worden ingevroren)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de visfilets met zout en het sap van ? citroen. Leg ze op een koele plaats. Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
Smelt boter of margarine in een vuurvaste schaal of pan, leg hierin de gehakte uien en daarop de visfilets. Bestrooi ze met 1 tl gedroogde of 1 el verse dragon en geraspte citroenschil. Giet hierover de wijn of de visbouillon en laat alles in gesloten pan op laag vuur gaar stoven. (ca. 20 min)
Vlak voor de vis klaar is voegt u de champignons en de room toe. Laat alles, zonder deksel, nog een minuut of vier doorwarmen en breng het stoofvocht op smaak met zout en peper. Bestrooi met peterselie.

Serveertip

Serveer heet met stokbrood of gekookte aardappelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hettie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top