Fries Roggebrood

  • Nederlands, Brood
  • > 120 min.

Voor een brood van 1 kg

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg gebroken rogge (natuurvoedingswinkel)
40 g zout
wat boter of margarine
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Naadloze brood- of cakevorm inhoud 2 liter, ingevet.
Braadslede.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 125?C.
Vorm bestrooien met wat gebroken rogge.

Bereidingswijze

Rest van de rogge met zout en 1 liter water mengen tot soepel beslag.
Beslag in de vorm doen.
Afdekken met aluminiumfolie en in een braadslede zetten. De braadslede vullen met kokend water.
Brood in het midden van de oven in ? 12 uur (!) gaarbakken. De braadslede eventueel tussentijds bijvullen met kokend water.
Na de baktijd het brood in de vorm 1? uur op een taartrooster laten afkoelen.

Kcal. totaal: ? 3210

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

maylynn avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten