1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Fries Roggebrood

Fries Roggebrood

  • Nederlands, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-02-2000

Ingrediënten


1 kg gebroken rogge (natuurvoedingswinkel)
40 g zout
wat boter of margarine


Verder heb je nodig


Naadloze brood- of cakevorm inhoud 2 liter, ingevet.
Braadslede.


Voor een brood van 1 kg

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 125?C.
Vorm bestrooien met wat gebroken rogge.

Bereidingswijze

Rest van de rogge met zout en 1 liter water mengen tot soepel beslag.
Beslag in de vorm doen.
Afdekken met aluminiumfolie en in een braadslede zetten. De braadslede vullen met kokend water.
Brood in het midden van de oven in ? 12 uur (!) gaarbakken. De braadslede eventueel tussentijds bijvullen met kokend water.
Na de baktijd het brood in de vorm 1? uur op een taartrooster laten afkoelen.

Kcal. totaal: ? 3210



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maylynn


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maylynn
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top