1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Visterrine Met Gerookte Zalm

Visterrine Met Gerookte Zalm

Door: roosje25

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2000

Ingrediënten 8 personen


400 gram zalm, 1/2 dl. visfond, 1/2 dl. slagroom, 4 blaadjes gelatine, 100 gram gerookte zalm, 50 gram geblancheerde haricots vert, peper en zout.


Verder heb je nodig


Klein (bak)blik voor de vorm of pateschaaltje, plastic folie.


Tijdens een workshop bij Maryette Fagel (de zus van...) heb ik dit voorgerecht gemaakt en dat wil ik jullie niet onthouden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pocheer de zalm 7 minuten en laat afkoelen.

Bereidingswijze

Week de gelatine in koud water, verwarm de visfond en los hierin de gelatine op. Sla de slagroom half stijf. Pureer de afgekoelde zalm met de fond. Doe het mengsel in een schone kom (liefst op ijs) en spatel de slagroom erdoorheen. Breng het geheel op smaak met zout en peper uit de molen (flink peper erbij). Neem het blik of patevorm en bekleed de binnenkant met plastic, laat aan alle kanten uitsteken. Verdeel een beetje van de mousse over de bodem, leg hier de plakjes gerookte zalm op. Verdeel hierover weer wat mousse en leg er de haricot vert op (goed bedekken, maar niet te dik). Verdeel de rest van de mousse hierover totdat de vorm vol is. Laat de terrine minstens 1.5 uur opstijven in de koelkast.

Serveertip

Stort de terrine, snijd deze in plakken. 2 plakken p.p. verdeel een beetje sla over de borden en leg op elk bord 2 plakken netjes verdeeld. Voor de saus neem je een beetje eigengemaakte (saffraan)mayonaise (zie recept van mij)en ook dit verdeel je met druppels eroverheen. Als saus kun je ook een bekertje creme fraiche opslaan en op smaak brengen met peper, zout en gehakte kervel. EET SMAKELIJK!!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van roosje25
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top