1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. paprika gevuld

paprika gevuld

Door: roosje25

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2000

Ingrediënten 4 personen


4 grote rode paprika's, 2 flinke uien, 4 teentjes knoflook uit de pers, gehakt, zout, peper, peterselie, witte wijn, blik gepelde tomaten, 2 a 3 gekookte eieren. Evt. gekookte rijst.


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Frisse smaak, pittig, weer eens wat anders en lekker met rijst. Proberen maar!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snipper de ui vast fijn. Kook de eieren

Bereidingswijze

Snijdt het kapje van de paprika (bovenkant).
Hol deze uit, spoel goed uit en droog hem. Bestrooi met een beetje zout. Doe de gesnipperde ui met de knoflook in de pan en fruit deze. Doe het gehakt erbij met iets zout en lekker wat peper (mag best pikant worden.) of sambal, bak dit rul en voeg nu ook de peterselie toe. Voeg nu een beetje witte wijn (niet te nat maken), het ei geprakt en het blik tomaten (uitgelekt) toe. Evt. om de boel iets te binden nog wat gekookte rijst.
Vul de paprika's met het vulsel en doe het kapje er weer bovenop. Zet ze rechtop in de ovenschaal en bak ze in ongeveer een half uur gaar. EET SMAKELIJK!!

Serveertip

Serveer de paprika's met gekookte rijst. Je kunt natuurlijk ook i.p.v. 1 grote 2 kleinere paprika's nemen en dan bijv. 1 rode en 1 gele.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van roosje25
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top