Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Havuclu Pilav (Plov)

Havuclu Pilav (Plov)

Door: ojajoh

  • Turks, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2000

Ingrediënten 4 personen


250 gram lamsbout, 30 gram boter of margarine, 1 fijgesneden ui, 2 winterwortelen in plakjes die weer in vieren gesneden zijn, 2 eetlepels salca, zout, zwarte peper, 250 gram rijst, 4 eetlepels (uitgelekte) kekererwten uit blik.


Verder heb je nodig


Grote Hapjespan met deksel


Rijst met lamsvlees. Het is een turks recept maar past ook goed in de Kazachse keuken thuis.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het vlees in de boter in 10-15 minuten lichtbruin. Voeg de ui toe en bak 'm 10 minuten mee. Wortel toevoegen en 3 minuten meebakken. Salca, zout, peper en voldoende water toevoegen (1,5 keer het volume van de rijst). Laat het mengsel ongeveer 10 minuten sudderen totdat het vlees en de wortel gaar zijn. Rijst toevoegen en in 15 minuten gaar koken. 5 Minuten voor het einde van de kooktijd de kekererwten erdoor roeren.

Serveertip

Plov (pilav) is een echt bijgerecht en maakt hier in Kazachstan onderdeel uit van de grote maaltijd. Er worden koude salades, vleesgerechten, warme groentegerechten en brood bij geserveerd.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ojajoh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top