Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Brabantse worstenbroodjes

Brabantse worstenbroodjes

Door: bosbep

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2000

Ingrediënten


Voor 24 worstenbroodjes:
2 pond h.o.h. gehakt, 600 gram Koopmans kristal-bloem, 75 gr boter op kamertemp., 10 gr (=dessertlepel) zout, 15 gr (=eetl) suiker, 2 zakjes Koopmans gist, 4 dl. melk, ei, gehaktkruiden, 2 beschuiten.


Verder heb je nodig


Mixer met deeghaken, bakplaat, bakpapier, mengkom.

Worstenbroodjes
Moussaka
Worstenbroodjes
Worstenbroodjes

Recept van Sjef de Bie (vroeger bakker in Uden).

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bloem, boter, suiker, gist door elkaar roeren, dan melk met beetjes erdoor. Ongeveer 15 minuten mixen met deeghaken en op het laatst zout erdoor doen. Nog even mixen. Doek erover en 10 minuten laten rijzen.
Gehakt kruiden, 2/3 van losgeklopt ei en 2 verkruimelde beschuiten erdoor mengen.
Daar 24 worstjes van draaien.
Oven voorverwarmen op 225 graden/stand 5-6.
Bakpapier op bakplaat leggen.

Bereidingswijze

Na het rijzen deeg lang maken en hier 24 bolletjes van maken. Weer even laten rijzen.
Bolletjes deeg uitrollen en worstjes erin rollen.
Worstenbroodjes op bakplaat leggen nog 20 minuten laten rijzen.
Dan worstenbroodjes met losgeklopt ei bestrijken en ongeveer 25 minuten in het midden van de oven bakken.

Serveertip

Lekker als lunch met een soepje erbij.
Ook heerlijk tussendoor.
Je kunt ook i.p.v. 24 grote, 48 kleine worstenbroodjes bakken als borrelhapje.



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosbep
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top