1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Saus
  5. Romeinse Saus

Romeinse Saus

Door: orphan

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-02-2000

Ingrediënten



40 gram boter, 1 middelgrote gesnipperde ui,
1 in blokjes gesneden raapje, 2 in plakjes gesneden worteltjes,
1 steel in plakjes gesneden bleekselderij,
1 tl gedroogde gemengde kruiden,
naar smaak: 1 el droge sherry, 3 dl groentebouillon, 1 el fijngehakte peterselie, zout en peper



Voor circa 3 dl)
Deze saus past bij groentegerechten, rundvlees, lamsvlees, kip of vis.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en laat de ui ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Voeg de raap, de wortel, de bleekselderij en de kruiden toe, roer goed en laat met het deksel op de pan 10 minuten stoven, tot de groenten gaar zijn. Voeg de bloem toe en blijf 1 minuut roeren. Voeg sherry en scheut voor scheut de bouillon toe, breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met wat zout en peper
Gado-gadosaus(Circa 3 dl)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top