GEMBERKOEK

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2000

Een prijswinnaar. Kenners en zoetekouwen vinden dit een topper.Wel hoog calorisch!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
Voor de korst:
325 gr.biologische bloem, 250 gr.rietsuiker, 250 gr.roomboter, 1/2 koffielepel zout, 1 ei.
Voor de vulling: 125 gr.gemberbolletjes en 3 eetl.gembernat.

En nog een geklopt ei om het gebak in te smeren.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote kom, bakvorm met een doorsnee van ca. 23 tot 25cm. Mixer met deeghaken.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160?C.Beboter de bakvorm.Snijd of maal de gemberbolletjes fijn en vermeng met het gembernat tot een smeu?ge massa.

Bereidingswijze

Zeef de bloem in een grote kom. Meng de ingredienten voor de korst door elkaar, met de mixer op lage snelheid, tot zich een deeg vormt.
Deel het deeg in tweeen en druk een helft op de bodem van de beboterde vorm.

Spreid de gembervulling uit over de deegkorst en houdt 1 a 2 eetl. achter.

Druk of rol het resterende deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een ronde lap, ter grootte van de vorm, haal het bovenste vel papier eraf en plaats het deeg over de gembervulling en verwijder het 2e vel bakpapier. Duw het deeg op z'n plaats.
Verdeel de overgebleven gember over het deeg.
Smeer de bovenkant in met ei en plaats de koek in de oven.
Bak gedurende ca. 50 minuten in de voorverwarmde oven van 160?C.
Of tot een breinaald er schoon uitkomt en de bovenkant goudbruin is.

Laat 15 minuten afkoelen en verwijder de vorm voorzichtig en laat helemaal afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten