Kip Met Komkommer

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

beetje zurige smaak, dus verrassend

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 4 halve kipfilets,
- olie,
- 1 cm verse gember,
- 1 citroen,
- 20 zilveruitjes (of sjalotjes),
- scheutje droge sherry,
- 1, 5 dl kippenbouillon,
- 1 el oestersaus,
- 2 el sojasaus,
- zout,
- 2 el maizena.


Komkommersalade:


- 1 komkommer,
- 3 el rijst-/wijnazijn,
- 1 el suiker,
- scheutje sesamolie.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes en de gember in plakjes. Verhit een wok tot het begint te walmen en voeg de olie toe, roerbak de kip en gember. Sprenkel er wat sherry over.

Maak de zilveruitjes schoon. Laat de ze 4 minuten op hoog vuur meebakken. Rasp de schil van de citroen en stooi dit uit boven de pan. Voeg vervolgens de bouillon, de oestersaus, de sojasaus en wat zout toe. Laat alles in 10 minuten gaarsmoren.

Bind de saus met water aangelengde maizena. Strooi er tenslotte citroenschil over. Serveer met rijst en komkommersalade.

Rasp de komkommer met schil en schep hier de overige ingredienten van de komkommersalade door.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

francy_a avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten