mexicaanse rijstschotel

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

voor als je een keer niet zoveel zin om te koken hebt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 2 el olie, 200 gr. rijst, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 tl bouillonpoeder, 1 grote pot Hak Mexicaanse groenten

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook, snijde de paprika in stukjes. Verhit de olie en roerbak ui, knoflook en paprika ca. 3 min. Voeg de rauwe rijst toe en roer tot alle korrels een laagje olie hebben. Roer de tomatenpuree erdoor en roerbak nog heel even. Schenk er zoveel water bouillonpoeder bij dat het geheel ca. 1 cm onder staat. Laat de rijst op laag vuur gaar worden, evt. nog wat bouillon toevoegen. Meng de Mexicaanse groenten erdoor en laat deze even goed warm worden.

Serveertip

Lekker met brood.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tonia avatar
tonia

Doorsturen

Home Recepten