1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. mexicaanse rijstschotel

mexicaanse rijstschotel

Door: tonia

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-02-2000

Ingrediënten 4 personen


1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 2 el olie, 200 gr. rijst, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 tl bouillonpoeder, 1 grote pot Hak Mexicaanse groenten



Voor als je een keer niet zoveel zin om te koken hebt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook, snijde de paprika in stukjes. Verhit de olie en roerbak ui, knoflook en paprika ca. 3 min. Voeg de rauwe rijst toe en roer tot alle korrels een laagje olie hebben. Roer de tomatenpuree erdoor en roerbak nog heel even. Schenk er zoveel water bouillonpoeder bij dat het geheel ca. 1 cm onder staat. Laat de rijst op laag vuur gaar worden, evt. nog wat bouillon toevoegen. Meng de Mexicaanse groenten erdoor en laat deze even goed warm worden.

Serveertip

Lekker met brood.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top