1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pilaf

Pilaf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gram kipfilet
2 uien
1 rode paprika
1 groene paprika
2 blikken perzik op siroop
2 kleine blikjes tomaten puree
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal
ketjap
1 pak rijst
zout
olie


Verder heb je nodig


Braadpan
pan om rijst in te koken
schilmesje
knoflookpers
blikopener
snijplank
vleesmes


Kip met perzik en rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in blokjes.
De uien in ringen.
De paprika in blokjes.
De perzikken in blokjes,en bewaar de siroop(sap)

Bereidingswijze

Laat wat olie heet worden in de pan en bak de kipfile rondom aan.Voeg na ongeveer 5 minuten de uien toe en de geperste knoflook.Bak deze ook even mee.
Zet het vuur laag en voeg een scheut ketjap en een theelepeltje sambal toe en roer dit even goed door.
Laat het geheel een 15 minuten pruttelen.
Zet het vuur weer hoog,voeg de tomatenpuree toe,roer het geheel goed door en voeg gelijk daarna de perzikken in toe.
Roer dit alles ook goed door en voeg al naar gelang hoe dik je de saus wilt hebben de siroop toe.
Laat dit goed warm worden en kook intussen de rijst zoals op het pak staat aangegeven.

Serveertip

Rijst en de kip met saus apart serveren.
Vindt je de hoeveelheid perzik te veel,bewaar dan een beetje en ook een beetje sap,roer dit door de yoghurt of vla en je hebt weer een lekker toetje.
Eet smakelijk!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van olijfje_b


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van olijfje_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top