1. Home
  2. Recepten
  3. zalmrolletjes

zalmrolletjes

Door: rioxiann

  •  , Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-02-2000

Ingrediënten 6 personen


2 el mayonaise; 3 el gesnipperde bieslook; 1/2 tl mosterd; 200 gr verse roomkaas op kamertemperatuur; 100 gr gerookte zalm; 1 tl dille; zout en peper


Verder heb je nodig


Huishoudfolie; spatel


Met kruidenkaas gevulde zalm

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spreid een stuk huishoudfolie van ongeveer40 cm uit

Bereidingswijze

Leg de plakjes zalm op de folie naast elkaar in de breedte, zodat ze elkaar 1 cm overlappen; Strooi er de dille overheen; Roer de mayonaise, bieslook en mosterd en roomkaas doorelkaar en breng het op smaak met zout en peper; Spatel de kruidenkaas op de zalm en stijk het glad; rol de zalm langszaam op, begin aan de lange kant, maar zorg dat het huishoudfolie er niet tussen komen; wikkel de rol stevig in de folie en draii de uiteinde hiervan als een toffeepapietje dicht; Laat de zalmrol in de koelkast in minstens 2 uur opstijven; Verwijder de folie en snijd de zalm in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

Serveertip

Leg ze dakpansgewijs op een mooie schaal



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rioxiann
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top