Indiase Kerrysoep

  • Indiaas, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-02-2000

Mulligatawny(kerriesoep)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250gr kippevlees/1 grote ui,ragfijn gesnipperd/6dl kippenbouillon/2 rode spaanse pepers/2 el.ghee(geklaarde boter)of boter/2a3 teentjes knoflook,uitgeperst/1 el.fijngemalen koriander(ketoembar)1/4tl.fenegriekzaad fijngestampt/1 tl.gemalen komijn(djintan)1.5tl.kurkuma(koenjit)1 groot laurierblad/1 stukje pijpkaneel,ca.3cm lang/2 kruidnagels/peper uit de molen/2dl dikke kokosmelk.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

kies als kippevlees bij voorkeur het vlees van kippebouten.ontbeen het vlees en snijd het in kleine stukjes.voeg het samen met de gesnipperde ui toe aan het bouillon.breng alles langzaam aan de kook. laat het gedurende 15 min zachtjes doorkoken.was intussen de pepersen snijd de steelaanzetten eraf.snijd de pepers in de lengte doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten.snijd nu het vruchtvlees in uiterste smalle reepjes.

Bereidingswijze

verhit de ghee en doe de knoflook en de reepjes rode pepers erbij.roer alles enkele malen goed om en voeg vervolgens koriander,fenegriek,komijn,kurkuma,laurierblad,kaneel en kruidnagels toe.laat alles onder voordurend omscheppen gedurende 2 min.zachtjes fruiten.doe het daarna bij de soep.voeg wat zout en peper naar smaak toe en roer dan de dikke kokosmelk erdoor.breng de soep onder voordurend roeren tot aan het kookpunt.verwijder zo mogelijk laurierblad,pijpkaneel en kruidnagels.dien de soep onmiddelijk daarna op in een voorverwarmde soepterrine

Serveertip

TIP:in India zal men vrijwel altijd enkele theelepels limoen-of citroensap toevoegen aan de soep noodzakelijk is het echter niet.

Laatste reacties

mireille0969 avatar
mireille0969 19-06-2002

Wij hebben de soep gisteren gegeten en hij smaakte erg goed. Ik houd niet zo van kippensoep, maar zo zal ik hem vast nog wel een paar keer op tafel zetten!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten