Limoentaart Zonder Oven

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
100 g bastognekoeken
50 g boter of margarine
4 blaadjes witte gelatine
200 g verse roomkaas
2 dl slagroom
3 el poedersuiker
2 limoenen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een plastic zakje
deegroller
Springvorm van 20 cm doorsnede
Diepvries

Voorbereiding

De koeken in een plastic zakje doen en met de deegroller verkruimelen. De boter smelten en door de kruimels roeren. De springvorm invetten, de koekkruimels erover verdelen, gladstrijken en 5 min. in de diepvries zetten.
De gelatine weken in ruim koud water.

Bereidingswijze

Mix de roomkaas met de slagroom en de poedersuiker totdat het een gladde massa is.
De geboende schil van 1 limoen fijnraspen, de vrucht uitpersen en beide door het kaasmengsel kloppen.
De andere limoen in plakken snijden.
De gelatine uitknijpen, in 1 el heet water oplossen en straalsgewijs bij het kaasmengsel kloppen.
De vulling in de vorm scheppen en 20 min. in de diepvries laten opstijven.

Serveertip

Met de overgebleven plakjes limoen garneren

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

maylynn avatar
maylynn

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten