1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Witte Chocolademousse

Witte Chocolademousse

Door: pastryscholte

  • Frans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-02-2000

Ingrediënten 5 personen


3 eieren
200 gr suiker
200 gr creme fraiche
400 gr couverture
4 blaadjes gelatine
8,5 dl slagroom


Verder heb je nodig


Steelpannetje en 2 bekkens met 2 garde's en een spateltje


Het mooiste recept wat 3 michelin sterren waard is, dus echt top......

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alles goed en nauwkeurig afwegen, gelaine laten weken en de slagroom in twee delen verdelen. Dan 1 deel al half opslaan.

Bereidingswijze

Verwarm 1 deel slagroom en voeg de chocola toe tot ze smelt.Doe de suiker in een steel pan met een klein scheutje water. Sla de eieren op en voeg dan de hete suiker langzaam en al kloppend toe. Doe de gelatine dan in het nog warme pannetje (niet uitknijpen) dan lost hij op. Dan is het alles mengen aan de beurt, dit moet snel gebeuren. Eerst de gelatine bij de chocola doen, Dan dit door de eieren spatelen. Nu de creme fraiche erdoor en als laatste de slagroom. Niet te lang spatelen anders verlies je te veel lucht.
Let op dit recept heeft zeker 12 uur opstijf tijd nodig.

Serveertip

Met bijna alles te combineren, fruit, flensjes, diverse ijs soorten of koekjes. Onuitputtelijke variaties.....



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pastryscholte
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top