1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Arabische keuken
  5. iran: sholleh zard (gele rijst)

iran: sholleh zard (gele rijst)

  • Arabisch, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2000

Ingrediënten 8 personen


2,25 liter water,
200 g rijst,
2 druppels voedingskleurstof of iets geelwortel,
2 eetl. boter,
2,4 dl rozenwater,
400 g suiker,
mespunt saffraan in 2 theel. water geweekt,
2 theel. kaneel,
1 theel. kardemon,
30 g amandelsnippers



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng 1,25 liter water aan de kook. Voeg de rijst toe en roer er een keer met een vork door. Leg het deksel op de pan en laat de rijst 30 minuten zachtjes koken tot het meeste vocht is opgenomen.

Bereidingswijze

Verwarm de resterende liter water. Voeg het aan de rijst toe. Roer er de kleurstof door en de boter. Laat alles nog 2 uur zacht koken en roer vrij dikwijls in de rijst. Voeg nu rozenwater, suiker, opgeloste saffraan, kaneel en kardamon toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Giet de rijst in een kom en laat hem op kamertemperatuur afkoelen voordat hij wordt geserveerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerbek_op_reis


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerbek_op_reis
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top