Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. lamsbout, rozemarijn en knoflook

lamsbout, rozemarijn en knoflook

Door: sjakkel

  • Mediterraan
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2000

Ingrediënten 6 personen


1 lamsbout van ong. 2 kilo, ontbeend, z p, boter, 7 teentjes knoflook, verse rozemarijn, 6 el olijfolie, 4 dl lamsfond (pot)



Lamsbout op z'n best. Heerlijke mediterrane variatie met knoflook, rozemarijn en sjalotjes. Vurrukulluk.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ong 2 uur voor het serveren. Oven voorverwarmen op 240C. Lamsbout op verscheidene plaatsen (ong. 15) insnijden en daarin toefjes rozemarijn plaatsen en plakjes knoflook.

Bereidingswijze

Lamsbout in braadslede leggen en in midden van de oven ong. 15 min aanbraden. Daarna de oven terugschakelen naar 200C. Sjalotjes rondom de lamsbout leggen, regelmatig met olijfolie bestrijken. Na ong. 30 minuten de verwarmde kalfsfond in de braadslede schenken. Nog 1 uur braden, ondertussen regelmatig met braadvocht bedruipen.
Lamsbout uit de oven nemen en in aluminiumfolie wikkelen. Sjalotjes uit braadvocht halen. Ong. 50 gram boter door het vocht scheppen en wat peper en zout.

Serveertip

Vlees aan tafel snijden. Saus erbij serveren en de sjalotjes. Lekker met geroosterde aardappeltjes



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top