Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Stifado
  6. stifado

stifado

Door: kokkienel

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-02-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kg runderlappen, 1 pond uien, 3 teentjes knoflook, kopje olijfolie, 1 blik gepelde tomaten(400 gr),2 laurierblaadjes, 3kaneelstokjes, 1 kopje rode wijn, 2dl bouillon (evt.tablet), scheut azijn, zout, peper, peterselie. 1 kilo aardappelen.


Verder heb je nodig


1 Grote pan


Griekse stoofschotel, weer van dezelfde kok uit Kreta.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het vlees in grote stukken snijden. Uien en knoflook snijden.

Bereidingswijze

De olie in de pan verhitten. Het vlees snel aan alle kanten aanbakken.
De ui, knoflook, blikje tomatenstukjes, laurierblaadjes en kaneelstokjes toevoegen.
De wijn erbij schenken en bouillon.
1 Uur laten stoven. Kookplaat uit en alles minstens 1 uur laten staan.
Weer opzetten en weer 1?uur laten stoven waarbij het laatste half uur de aardappelen worden toegevoegd.
Het gerecht bestrooien met peterselie.

Serveertip

Dit smaakt goed met een salade erbij.
Wanneer je de aardappelen weglaat is dit gerecht ook heel goed te serveren met rijst (apart).



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkienel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top