Originele Spaghetti Carbonara

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-02-2000

Een orgineel Italiaans recept!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gram pasta; 250 ml slagroom;
2 eierdooiers; 100 gram Parmezaanse kaas; 200 gram Parmaham; verse zwarte peper;
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet een grote pan water op voorde pasta;
Snijd de Parmaham in reepjes;
Rasp het stuk Parmezaanse kaas;
Scheid de dooiers van het eiwit en doe de dooiers in een kom;
Voeg hier de slagroom en de kaas aan toe;
Geheel goed omscheppen;

Bereidingswijze

Bak de Parmaham ongeveer 2 minuten in een koekepan met een beetje olijfolie;
Intussen de pasta koken;
Vlak voor de pasta klaar is het ei/room/kaas-mengsel even (hooguit 1 a 1,5 minuut!) bij de ham in de koekenpan;
Als de pasta 'al dente' is, afgieten en terug doen in de pan;
Carbonarasaus er over en goed door roeren;
Veel verse peper erover strooien en opdienen.

Serveertip

Omdat dit een erg zware, machtige saus is, zou ik hier een lichte groene salade bij serveren. Bijvoorbeeld Rucola met een sjalotje, aangemaakt met olijfolie en balsamicoazijn.

Laatste reacties

laatje11 avatar
laatje11 25-01-2013

Mijn man lust alleen nog maar mijn Pasta Carbonara.. bij de Italiaan bestelt hij het al niet meer.. terwijl het toch zijn lievelingsgerecht is! Zegt wat over de kok :-)

deonart avatar
deonart 24-08-2008

bedankt! Deon

mcmannee avatar
mcmannee 17-08-2008

Echt een harstikke lekker recept! Simpel maar zooooo heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten