1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Pate Van Kippenlever

Pate Van Kippenlever

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2000

Ingrediënten 8 personen


1 pond kippenlever
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 laurierblaadje
en mespuntje pimentpoeder
peper, zout
1/4 ltr, slagroom


Verder heb je nodig


Koekepan, keukenmachine, knoflookpers, bakblik ong. 15 cm. platicfolie.


Lekker als amuse bij een diner of zomaar eens op een druilerige avond om lekker te smikkelen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kippenlever spoelen en zeentje verwijderen.
Ui snijden in blokjes.
knoflook pellen

Bereidingswijze

Bak de kippenlever met de ui, knoflook en laurierblaadje goudbruin, Doe het geheel over in de keukenmachine. voeg slagroom en pimentpoeder toe en pureer het geheel tot een fijne emulsie. Doe het over in een, met platicfolie beklede bakvorm en laat het, minstens 24 uur, opstijven in de koelkast. Eventueel kan, bij het gebrek aan een klein bakblik, het ook opgerold worden in alufolie.

Serveertip

Snij er schijven van of maak er met een aardappelboortje kleine balletjes van.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van adijk


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van adijk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top