1. Home
  2. Recepten
  3. Themafeest: schatzoeken!

Themafeest: schatzoeken!

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-02-2000

Ingrediënten


Ervoor: veel energie, leuke ideetjes.
Tijdens: een goed humeur.
Erna: veel voldoening.Een succesrecept voor een verjaardagsfeest!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verstuur als uitnodiging: EEN SCHATKAART.
Maak een schatkist van een oude schoenendoos, deze beplakken met (gekreukt) aluminiumfolie. Zwart maken met schoenpoets, zodat het lijkt of hij al jaren begraven is.
Maak buideltjes met de namen van de kinderen erop (vinden ze heel leuk), later te gebruiken als knikkerzak! En doe hierin: schatkistje met snoepjes (zo te koop van RedBand), wat schelpen, paar knikkers, bellenblaas en een paar snoepjes. Dichtknopen met touw of lint.

Bereidingswijze

Verstop in een bos, park (of een soortgelijke plek) 5 genummerde enveloppen met aanwijzingen (raadsels, puzzeltjes ... verzin er maar op los) die verwijzen naar de volgende plek met de volgende enveloppe. Uiteindelijk kom je uit bij de plek waar de schatkist begraven is. Opgraven maar. En snel kijken wat erin zit!

Serveertip

Wij hadden de schatkist en enveloppen laten begraven door een neef, die ook de boel een beetje in de gaten hield. De schatkist was begraven op een eilandje in een vijver, alleen te bereiken via een touwbrug. Heel spannend. Tussen de enveloppen in hebben we wat pauze's ingelast om spelletjes te doen en wat te drinken en chips te eten.
Het was een succes. Sommige kinderen vragen zich nog af wie die schatkist daar begraven heeft... piraten misschien?Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosbep


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosbep
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top