Lasagne Met Spinazie, Gorgonzola En Tomaat
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
voedingswaarde per persoon 260 kcal
Ingrediënten 2 personen
6 vellen lasagne200 diepvries deelblokjes spinazie a la creme
peper & zout
knoflookpoeder
4 tomaten
1 el provenciaalse kruiden
100 gr gorgonzola
1 blikje tomatenblokjes
1 el groene pesto
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 552,56 kcal |
Koolhydraten | 57,73 g |
Eiwitten | 24,91 g |
Vetten | 22,63 g |
Voorbereiding
De tomaat in plakjes snijden en bestrooien met peper, zout en de provenciaalsa kruiden.
De oven op 175 graden voorverwarmen.
De lasagnevellen ruim kokend water met zout beetgaar koken.
Bereidingswijze
Laat de spinazie op een laag vuur ontdooien breng op smaak met zout, peper en knoflookpoeder. Verdeel over de bodem van een ovenschaal de helft van de tomaten in twee porties. Leg op iedere portie tomaten een lasagne vel. Verdeel hierover de spinazie en leg hierop weer een lasagne vel. Hierop de gorgonzola in plakken leggen met daarop de tomatenplakjes die nog over zijn. Het geheel afdekken met weer een lasagnevel.
De schaal in de oven zetten voor ongeveer 10 minuten. Intussen in een pan de tomatenblokjes tot een saus laten inkoken. De pesto erdoor roeren.
De lasagne op een bord leggen en de saus erover scheppen. Eventueel nog garneren met wat geraspte kaas.
Serveertip
Lekker met een italiaans getinte salade.