gestoofd rundvlees met bier

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-09-1998

Dit is mijn meest apparte recept waar ik geen genoeg van kan krijgen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram hacheevlees,
zout,
peper,
bloem,
3 eetlepels fijne zilveruitjes,
1 flesje bier (liefst Trappist),
beetje tijm,
blaadje laurier,
1 dikke plak kruidkoek,
mosterd.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
geen hulpmiddelen nodig

Voorbereiding

Basisbereiding stoven:
Zout, kruid en bebloem het vlees. Schroei het in bruine boter aan weerszijden dicht en bak het bruin. Neem het vlees uit de pan en blus de braadboter af met water. Doe het vlees terug in de braadpan en stoof het met gesloten deksel zachtjes gaar.

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zout, peper, en bloem. Bak de stukjes vlees in de hete boter in een braadpan mooi bruin aan alle kanten. Voeg de zilveruitjes toe. Bak deze even mee. Besmeer de kruidkoek met de mosterd en snijd deze in blokjes. Doe het samen met het bier bij het vlees en laat dit alles met het deksel op de pan ca. 90 a 120 minuten zachtjes stoven. Voeg tussendoor eventueel nog wat bier toe.

Serveertip

Lekker met een salade van verschillende soorten kool, die is vermengd met kerrie en gekookte aardappelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

buddy73 avatar
buddy73 08-11-2014

I Made it, and I loved it!! What more can I say, Thank U for sharing

kayleigh avatar
kayleigh 29-08-1999

Ik ga het een keer proberen, je hoort nog wel of ik het lekker vond.

koekebrood avatar
koekebrood 07-04-1999

Inderdaad is dit stoofvlees op vlaamse wijze best te genieten. Het is niet omdat ik in Belgie woon maar ik ben bijna zeker (heeeeeel zeker) dat dit gerecht van oorsprong niet Nederlands maar wel Belgisch is. Bekijk de informatie in zoveel mogelijk vak en andere bladen. VLAAMSE STOOFKARBONADEN ALS JE MIJ HET TEGENDEEL KAN BEWIJZEN, DAN DUIZENDMAAL MIJN ECCUSES. mvanheuv@planetinternet.be

cat_woman avatar
cat_woman 26-11-1998

Dit is dus echt spekkie voor mijn bekkie

ednetten avatar
ednetten 29-10-1998

verrasende wending: voeg 2 el peren- stroop toe en vervang de trappist eens een keertje door Brugs Tarwebier of een Rodenbach. ednetten

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten