chocoladeflensjes met roomvla

  • Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 07-02-2000

voor ong. 12 pannenkoeken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 2 pannenkoeken

  • 3 eidooiers

  • 0.8 liter melk

  • 12 eetlepels suiker

  • 6 eetlepels bloem

  • 6 eetlepels custard

  • Jamaica rum

  • 3 zakjes vanillesuiker

  • 50 gram roomboter

  • cacaopoeder

  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Roer de eidooiers met de suiker schuimig. Roer er de bloem en de custard met 4 eetlepels melk door tot het mengsel glad is. Verwarm de rest van de melk. Voeg het mengsel onder goed roeren aan de warme melk toe. Laat dit mengsel dan 3 minuten koken onder doorroeren. dan de boter erdoor roeren en eventueel ong. 4 dopjes Jamaica rum. Als laatste de vanillesuiker erdoor roeren. Pannekoeken als normaal, maar dan ook nog de cacao door een zeef toevoegen (met kleine beetjes tegelijk om klontjes te voorkomen) aan het beslag tot het beslag bruin is. De pannekoeken vullen, en sterk afgekoeld serveren.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten