1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hartige Kaascake

Hartige Kaascake

Door: maaike_l

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2000

Ingrediënten 8 personen


3 eieren
125 g boter
250 bloem
1/2 zakje bakpoeder
100 g ardennental
cayennepeper
1 el melk
100 g rozijnen, geweekt in port
knoflookboter


Verder heb je nodig


Cakeblik van 20 centimeter (ingevet).


Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar het is erg lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer 125 gr boter zacht en voeg er 3 hele eieren bij. Voeg 250 gr bloem en 1/2 pakje bakpoeder toe en doe er 1 eetlepel melk bij.
Roer alles tot een glad deeg. Roer er dan 100 gr gemalen Ardennental en 100 gr in port geweekte rozijnen door en breng het deeg op smaak met peper, cayennepeper en knoflookboter.

Bereidingswijze

Bak de cake ca. 45 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven.

Serveertip

Serveer de cake in blokjes als aperitiefhapje, op een kaasplank of bij
een glas bier.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maaike_l
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top