* 1 Kipfilet * 150 g. Garnalen, gekookte * 150 g. Tauge * 100 g. Spitskool, gesneden * 100 g. Peultjes * 1 Komkommer * 1 Ui, gesnipperd * 1 teen Knoflook, geperst * 1 tl. Gemberpoeder * Zout * Peper
Snijd de kipfilet in reepjes. Kook de reepjes kip met de gemberpoeder, knoflook, peper en zout in circa 3 minuten gaar. Schep de kipreepjes eruit. Snijd de komkommer in reepjes.
Kook de ui, spitskool, peultjes, komkommer en tauge in hetzelfde kookwater in 5 minuten beetgaar. Giet de groenten af en schep alles goed onder elkaar. Strooi er de gekookte garnalen overheen. Direct opdienen.
U kunt eigenlijk alle soorten groenten gebruiken voor tjap tjoy. Op die manier kunt u uw eigen favoriete groentesoorten gebruiken.
Met rijst of mie(hoen).