1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. eendenborst (gemarineerd)

eendenborst (gemarineerd)

Door: rooijen_van

  • Frans, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-02-2000

Ingrediënten 4 personen


Eendenborst,thijm,rozemarijn,knoflook,
olijfolie, zout om te pekelen en suiker.


Verder heb je nodig


Huishoudfolie


Gemarineerde eendenborst (met vel)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ingredienten klaarzetten

Bereidingswijze

Pekel de eend met (pekel)grof zout, 12 gram per kilo.
strooi er een beetje suiker overheen en bestrooi de eend verder met fijngehakte knoflook, thijm en rozemarijn.
Rol de eendenfilet in huishoufolie en zet hem onder druk 24 uur in de koelkast.
Haal hem uit de folie en doe de eendenborst 15-20 minuten in in voorverwarmde oven van 100?C. Halverwege even draaien.
Eend af laten koelen en bewaren in extra vergine olijfolie.
Heel dun gesneden serveren als carpaccio.
Een klein beetje olijfolie erover en garneren met salade.

Serveertip

Eventueel serveren met ciabatta.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rooijen_van
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top