Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Caldo Verde

Caldo Verde

Door: ionah

  • Portugees, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gr. aardappels,
200 gr. chorizoworst (in blokjes gesneden),
2 vleesbouillontabletten,
olijfolie,
(versgemalen) zwarte peper,
250 gr. gesneden boerenkool,
zout.


Verder heb je nodig


Stampot stamper.


Portugese boerenkoolsoep met chorizo

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels schillen, wassen en in plakken snijden.
In een pan 2/3 liter water met bouillontabletten aan de kook brengen. Aardappelplakken toevoegen en daarbovenop de boerenkool leggen, dit geheel in ca. 25 minuten zachtjes gaar koken. Flinke scheut olijfolie en vrij veel peper erdoor roeren. Met de stamper de boerenkool door de aardappels stampen. Vervolgens de chorizo toevoegen. Soep nog ca. 15 minuten zachtjes koken. Op smaak brengen met zout en peper. Eventueel serveren met Marokkaans brood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ionah
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top