Perentaart

  • Nederlands, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-02-2000

heeeeeeeeeerlijk nagerecht!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
10 stoofpeertjes
2 sinaasappels
4 dl rode wijn
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 pakje poeder voor banketbakkersroom(Baukje)
250 ml slagroom
1 pak appelkruimeltaart (ik meen van Oetker) of je kunt ook een pak gekoeld kruimeldeeg gebruiken (danerolles)of het zelf maken natuurlijk.
2 blaadjes witte gelatine, 50 gr suiker
ingevette taartvorm 26 of 28 cm.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Peetjes schillen halveren en klokhuizen verwijderen. Sinaasappels schoonboenen en schil eraf raspen.

Bereidingswijze

In pan peertjes met wijn, kaneel, gemeberpoeder en de helft van geraspte sinaasappelschil aan de kook brengen. Peertjes afgedekt in ca 1 uur beetgaar koken.
Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4. INtussen sinaasappel uitpersen met water aanvullen tot 1,5 dl. In kom poeder voor gele room, sinaasappelsap, slagroom en de rest van de sinaasappelschilletjes door elkaar roeren. Taartvorm invetten en bekleden met deeg. Met vorm gaatjes in het deeg priken. Gele room erover uitstrijken.
Peertjes met schuimspaan uit het vocht in de vergiet scheppen goed laten uitlekken. Perenvocht op hoog vuur tot de helft laten inkoken. Peertjes op taart rangschikken. Taart in het midden van de oven ca 30 min goudbruin en gaar bakken. Ui de oven in de vorm laten afkoelen.
Gelatine in een bak met koud water ca 5 min. laten weken. Perenvocht met suiker opnieuw verwarmen, al roerende de suiker laten oplossen. Gelatine goed utknijpen en van het vuur af ak roerend in heet perenvocht oplossen. Laten afkoelen tot mengsel geleiachtig wordt. Gelei over de perentaart verdelen. Taart in koelkast nog 1 uur laten opstijven. VERRUKKELIJK!!! (uit de Allehande)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten