4 Kipfilets, 1 kopje olijfolie, 2 uien, 2 a 3 tenen knoflook grof gesneden, 3 eetlepels kerrie madras, 1 liter kippebouillon, 1 pond sperciebonen, 1 kilo aardappelen, zout/peper.
Flinke pan.
Stoofschotel (Eenpansgerecht) voor 4 personen, van de kok uit Kreta meegekregen en uitgeprobeerd, heerlijk.
1 Kopje olijfolie in de pan warm laten worden, uien en knoflook erin met 3 eetlepels kerrie madras.(Kerrie madras is nogal pittig, dus eventueel iets minder gebruiken of een mildere kerrie) Kipfilet in stukken erin en rondom bakken. Dan 1 liter kippebouillon erbij, aardappelen erbij en dit een half uur laten stoven, dan de sperciebonen erbij en nog eens een half uur laten stoven.
Smaakt heerlijk met een heerlijke Griekse salade met komkommer, tomaten en Griekse Feta.
De kok uit Kreta
hans3333 08-01-2017
misschien ben ik gestoord of gewoon een goede kok, maar mensen , als je de ingrediënten leest weet je al dat er iets niet klopt , sla überhaupt alles over van voor 2014 ,
Mulder12 08-01-2017
Ik denk eerlijk gezegd dat deze Griek in Suriname is geweest, het lijkt verdacht veel mislukte roti kip. Vond er niets grieks aan.
Sytske4 08-07-2016
Zelden zoiets slechts gegeten
Sacredsin 17-10-2015
Ik heb de aardappels klein gesneden, een jalapenopepertje erbij (wij houden wel van pittig) en stokbrood erbij geserveerd. We hebben er goed van mogen smullen! Ik heb hem ook wat minder lang gedaan, eerst 20min, daarna nog 10min met de sperziebonen erbij. Perfect! Ik kwam na m'n eerste kop op het gekke idee het te pureren, en dan ook erg lekker! Echt een aanrader dit recept!
WilBakker1 21-12-2013
Lijkt me heel lekker! Ik denk dat ik deze maandag eens lekker op het menu zet als ik ga koken voor m'n groep! Bedankt! Ik denk dat ik er stokbrood bijgeef of rijst. Lijkt me prima!