griekse kip

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-02-2000

Stoofschotel (Eenpansgerecht) voor 4 personen, van de kok uit Kreta meegekregen en uitgeprobeerd, heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 Kipfilets, 1 kopje olijfolie, 2 uien, 2 a 3 tenen knoflook grof gesneden, 3 eetlepels kerrie madras, 1 liter kippebouillon, 1 pond sperciebonen, 1 kilo aardappelen, zout/peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Flinke pan.

Bereidingswijze

1 Kopje olijfolie in de pan warm laten worden, uien en knoflook erin met 3 eetlepels kerrie madras.(Kerrie madras is nogal pittig, dus eventueel iets minder gebruiken of een mildere kerrie) Kipfilet in stukken erin en rondom bakken. Dan 1 liter kippebouillon erbij, aardappelen erbij en dit een half uur laten stoven, dan de sperciebonen erbij en nog eens een half uur laten stoven.

Bron

de kok uit Kreta

Serveertip

Smaakt heerlijk met een heerlijke Griekse salade met komkommer, tomaten en Griekse Feta.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 08-01-2017

misschien ben ik gestoord of gewoon een goede kok, maar mensen , als je de ingrediënten leest weet je al dat er iets niet klopt , sla überhaupt alles over van voor 2014 ,

Mulder12 avatar
Mulder12 08-01-2017

Ik denk eerlijk gezegd dat deze Griek in Suriname is geweest, het lijkt verdacht veel mislukte roti kip. Vond er niets grieks aan.

Sytske4 avatar
Sytske4 08-07-2016

Zelden zoiets slechts gegeten

Sacredsin avatar
Sacredsin 17-10-2015

Ik heb de aardappels klein gesneden, een jalapenopepertje erbij (wij houden wel van pittig) en stokbrood erbij geserveerd. We hebben er goed van mogen smullen! Ik heb hem ook wat minder lang gedaan, eerst 20min, daarna nog 10min met de sperziebonen erbij. Perfect! Ik kwam na m'n eerste kop op het gekke idee het te pureren, en dan ook erg lekker! Echt een aanrader dit recept!

WilBakker1 avatar
WilBakker1 21-12-2013

Lijkt me heel lekker! Ik denk dat ik deze maandag eens lekker op het menu zet als ik ga koken voor m'n groep! Bedankt! Ik denk dat ik er stokbrood bijgeef of rijst. Lijkt me prima!

rayyy avatar
rayyy 24-05-2012

Heerlijk!

ger1958 avatar
ger1958 07-12-2011

Vandaag dit recept geprobeerd echter we vonden het geen suc6.

mikoo avatar
mikoo 12-11-2011

Lekker! Ook ik heb de tijd verkort om te voorkomen dat de kip te gaar werd.

frankteu avatar
frankteu 12-09-2011

Na 11 jaar bij dit recept uitgekomen. Was na lange tijd weer eens aan het rondsnuffelen op smulweb en kwam dit recept tegen. De duitser zou dit een vorm van eintopf noemen. Soep eet je als voorgerecht en eintopf is een hoofdmaaltijd met als basis bouillon onder toevoeging van groenten, vlees en aardappelen. Heerlijk, ik heb de pittige variant gemaakt en deze nog wat pittiger gemaakt. En ik hou er dan van om dit te eten met stokbrood en lekker veel Feta. Kooktijd kan korter maar de aardappelen moeten ook de tijd krijgen om het geheel een beetje te binden. Al met al een heerlijk recept. Groet, Frank

lebo50 avatar
lebo50 07-02-2011

Bedankt kokkienel voor het recept. Ik heb vandaag het gerecht voor het eerst gemaakt voor 3 personen, met een kleine aanpassing. Ik heb ook een half kopje olie gebruikt.Helaas had ik niet genoeg sperciebonen, dus heb ik 150 gr. sugarbonen, 2 wortels (30 min. erbij)en na 10 min. 1/4 broccoli 20 min. erbij gedaan en alles verder laten stoven. Mijn mannen vonden het heerlijk!! Het is gemakkelijk voor te bereiden. Wij hadden ook milde kerrie erin, maar ik heb 5 druppels tabasco erbij gedaan, voor een iets pittiger smaak, wij houden van pittig eten, het was echt heel lekker en zeker een aanrader, ook als je gasten hebt. Groetjes, Wilma

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten