1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Gebakken aardappelen
  5. griekse kip

griekse kip

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-02-2000

Ingrediënten 4 personen


4 Kipfilets, 1 kopje olijfolie, 2 uien, 2 a 3 tenen knoflook grof gesneden, 3 eetlepels kerrie madras, 1 liter kippebouillon, 1 pond sperciebonen, 1 kilo aardappelen, zout/peper.


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Flinke pan.


Stoofschotel (Eenpansgerecht) voor 4 personen, van de kok uit Kreta meegekregen en uitgeprobeerd, heerlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Kopje olijfolie in de pan warm laten worden, uien en knoflook erin met 3 eetlepels kerrie madras.(Kerrie madras is nogal pittig, dus eventueel iets minder gebruiken of een mildere kerrie) Kipfilet in stukken erin en rondom bakken. Dan 1 liter kippebouillon erbij, aardappelen erbij en dit een half uur laten stoven, dan de sperciebonen erbij en nog eens een half uur laten stoven.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Smaakt heerlijk met een heerlijke Griekse salade met komkommer, tomaten en Griekse Feta.

Bron

De kok uit Kreta



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkienel


Reacties (107)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkienel
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top