knoflooksaus van roos!
- Nederlands, Saus/dressing
- 0-10 min.
- Geplaatst op 06-02-2000
Dit is mijn geheime recept. Iedereen wil altijd weten wat er in zit. Hier is mijn geheimpje:
Ingrediënten
mayonaise, creme fraiche (of slagroom), veel knoflook (naar smaak). Beetje peper, bieslook, peterselie, lepeltje mosterd, lepeltje honing, (evt.) witte wijn. (Voor een magere en frisse variant gebruik je Yofresh en gebruik je magere yoghurt i.p.v. slagroom/creme fraiche)Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 577,44 kcal |
Koolhydraten | 22,80 g |
Eiwitten | 3,07 g |
Vetten | 51,34 g |
Benodigdheden
lekkere kom en minigardjeVoorbereiding
snipper de bieslook en peterselie vast fijn.
Bereidingswijze
Meng mayonaise en een kleiner deel creme fraiche door elkaar heen (van slagroom minder gebruiken en meer mayonaise.), voeg hier de wijn aan toe (let op, maak de saus niet te dun), lepeltje mosterd en lepeltje honing. Doorroeren. Knoflook uit de pers, (dan is ze sterker dan dat je hem fijn snijd), beetje peper, bieslook en peterselie erdoorheen. Proeven. Evt. naar smaak nog 1 of meer van de ingredienten toevoegen.
Serveertip
Lekker bij gourmetten, vleesfondue, barbeque.
Laatste reacties
Heeeerlijk! Dankjewel voor het recept.
Ja, gisterenavond gemaakt, groot succes! Ik heb er echter een scheut Armagnac bijgevoegd, heerlijk.
Net gemaakt omdat mijn flesje met knoflooksaus leeg was. Ik koop nooit meer knoflooksaus uit een flesje!! Heel de familie vind hem heerlijk.
ja dit is lekker en ook nog eens lekker variabel in te vullen, gelukkig niet echt geheim.
Hij was heeerlijk
dankjewel roos is heerlijk
hoi, ik had dit recept geprint, ik wil het deze week maken, maar is het misschien mogelijk om toch een beetje de hoeveelheden te melden. ik maak het voor meerdere personen. dus ik zou het wel tof vinden even het aantal lepels van alle ingredienten te weten. dank ej vast heel erg voor je hulp. groetjes ruth
Lekker saus, al gebruik ik wat citroensap i.p.v. witte wijn (in verband met de kids die deze saus ook heerlijk vinden!)en ik breng hem nog wat extra op smaak met een klein beetje zout uit de molen en als er toevallig geen honing in huis, smaakt de saus ook heerlijk met wat suiker i.p.v. honing.
ik neem je recept mee, ga het uitproberen.Bedankt, groetjes Adeline
erg lekker dank je wel