knoflooksaus van roos!
- Nederlands, Saus/dressing
- 0-10 min.
Dit is mijn geheime recept. Iedereen wil altijd weten wat er in zit. Hier is mijn geheimpje:
Ingrediënten
mayonaise, creme fraiche (of slagroom), veel knoflook (naar smaak). Beetje peper, bieslook, peterselie, lepeltje mosterd, lepeltje honing, (evt.) witte wijn. (Voor een magere en frisse variant gebruik je Yofresh en gebruik je magere yoghurt i.p.v. slagroom/creme fraiche)Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 577,44 kcal |
Koolhydraten | 22,80 g |
Eiwitten | 3,07 g |
Vetten | 51,34 g |
Benodigdheden
lekkere kom en minigardje
Voorbereiding
snipper de bieslook en peterselie vast fijn.
Bereidingswijze
Meng mayonaise en een kleiner deel creme fraiche door elkaar heen (van slagroom minder gebruiken en meer mayonaise.), voeg hier de wijn aan toe (let op, maak de saus niet te dun), lepeltje mosterd en lepeltje honing. Doorroeren. Knoflook uit de pers, (dan is ze sterker dan dat je hem fijn snijd), beetje peper, bieslook en peterselie erdoorheen. Proeven. Evt. naar smaak nog 1 of meer van de ingredienten toevoegen.
Serveertip
Lekker bij gourmetten, vleesfondue, barbeque.