Banana bread

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.

Een Amerikaans recept voor bananencake.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 recipe.people
3 rijpe bananen
250 ml. suiker
125 gr. boter
2 eieren
500 ml. zelfrijzend bakmeel of bloem
snufje zout
gehakte walnoten of vanille-essence
als je geen zelfrijzend bakmeel gebruikt: 1 zakje bakpoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pureer de bananen.
Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bereidingswijze

Meng de boter en suiker.
Voeg bananenpuree en eieren toe, en mix tot een gladde massa.
Zeef de bloem en het zout (en evt. het bakpoeder) boven het mengsel. Mix tot een glad deeg ontstaat.
Voeg eventueel de vanille-essence of de gehakte walnoten toe.
Giet het beslag in een ingevet bakblik, en bak het 1 uur.
Als de cake te snel bruin wordt, de temperatuur terugschakelen naar 160 graden.

Serveertip

Je bananabread is extra lekker zoet met een glazuurlaagje gemaakt met een eetlepel Pisang Ambon en poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

renate999 avatar

Doorsturen

Home Recepten