Kindertractaties.

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-02-2000

Vijf tips.

Deel dit recept

Ingrediënten
1. CAKFRIETJES: een cake (gekocht of zelfgebakken), frietbakjes of zakjes, spuitbus slagroom, vorkjes.


2. KNAPZAKJES MET CHIPS: zelfgezochte stokjes uit het bos (of snoeitakjes), kinderzakdoekjes of geruite lapjes stof, nibbit chips.


3."IJSJES" maar niet heus (spekjes): ijsbakjes van koek, ronde spekken (geel, wit, rose, evt. cellofaan om in te pakken.


4. GELDBUIDELTJE : "jute"stof, touw, textielstift, geldstukken van: drop/winegum/chocoladekoekjes (jarige mag natuurlijk zelf kiezen wat erin moet).
5. GEVULD ZANDBAKVORMPJE: plastic emmertje, kleine zandbakvormpjes, schepje en als vulling nibbitchips, gepofte rijst, rozijntjes o.i.d.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. CAKEFRIETJES:
Frietjes snijden van een plak cake, deze in een frietbakje (of puntzakje) doen, vorkje erbij prikken. Spuitbus slagroom meenemen en in de klas erop spuiten bij de liefhebbers.


2. KNAPZAKJES
Handjevol nibbit in een zakdoekje/lapje stof doen en dit dichtknopen aan het stokje. Leuk als je er een kaartje met een fotootje aanmaakt van de jarige job.


3. IJSJE
IJshoorntje vullen met 2 dikke ronde spekken (rose/wit of rose/geel) en inpakken in cellofaan. Kaartje eraan. Net echt!


4. GELDBUIDELTJES
Van de jutestof buideltjes naaien en daarop met textielverf een dollarteken zetten en evt. de naam van degene die het zakje krijgt. Vullen met "geld" naar keuze en dichtknopen met een stuk touw (later kunnen ze het zakje als knikkerzak gebruiken). Leuk als je deze geldbuidels uit laat delen in een "schatkist". Oude schoenendoos bekleden met aluminiumfolie, beetje gekreukt erop plakken. Lichtjes insmeren met zwarte schoenpoets (om hem oud te laten lijken) en goed uitwrijven. Succes verzekerd.


5. GEVULD ZANDBAKVORMPJE
De jarige mag alle kinderen een zandbakvormpje cadeau doen en komt dit zelf vullen met een schep uit het emmertje dat gevuld met chips o.i.d.

Serveertip

Voor meer tractatie-ideetjes zie:
www.vanharte.nl.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

meatteam avatar
meatteam 03-10-2000

Ik heb hem bij mijn favo's gezet. Binnekort begint het weer om tractaties te verzinnen. Nu wordt het wat minder moeilijk gemaakt. Groetjes Jose.

hieperdepiep avatar
hieperdepiep 26-06-2000

Leuk en lekker artikel! Ik heb het artikel direct bij mijn andere favorieten gezet. Bedankt!

pizza55 avatar
pizza55 19-02-2000

kaasmuizen. nodig: witte en grijze snoepmuizen blokjes kaas prikkertjes steek een prikkertje in de snoet van de muis prik aan de andere kant een blokje kaas. vooral kleine kinderen vinden dit erg leuk

pizza55 avatar
pizza55 19-02-2000

kaasmuizen: nodig: witte en grijze snoepmuizen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten