1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Bramborak

Bramborak

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-02-2000

Ingrediënten 10 personen


1 kg aardappelen
30 gr knoflook
200 gr bloem
1 dl. melk
3 eieren
3 dl olie
zout, peper
marjolein



Tjechië en Slowakije

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de geschilde en gewassen aardappelen in een schaal koud water en giet het water daarna weg.
Voeg de geklopte eieren, de bloem en de melk toe en kneed een soepel deeg.
Kruid met zout, peper, marjolein en de heel fijngesnipperde knoflook.
Vorm van het deeg ronde koekjes met een middellijn van 5-10 cm en bak die in de hete olie aan beide kanten knapperig en goudbruin.
serveer ze direct, anders verliezen ze kleur en smaak.
Desgewenst kunt u ze vullen met groenten naar keuze



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van postman


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van postman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top