Schuimpjes
- Kinderkeuken, Tussendoortje
- 10-20 min.
Eet de schuimpjes zo, of plak ze met wat stijf geslagen slagroom aan elkaar. Ook leuk om cadeau te geven!
Ingrediënten
2 eiwitten2 kopjes poedersuiker
Benodigdheden
grote schaalmixer of garde
keukenpapier en azijn om te ontvetten
zeef
lepel
bakplaat
taartrooster
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op de laagste stand
2. Maak de schaal en de mixer of garde schoon met keukenpapier en een beetje azijn.
3. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf tot dat torentjes op de garde blijven staan.
4. Zeef 2 eetlepels poedersuiker bij de stijfgeklopte eiwitten.
5. Klop ze nog een minuut.
6. Zeef de rest van de poedersuiker bij de eiwitten.
7. Schep de poedersuiker met de lepel door de eiwitten.
8. Schep hoopjes schuim op de bakplaat.
9. Bak de schuimpjes ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven.
10. Neem de schuimpjes van de bakplaat en laat ze op het taartrooster afkoelen.
Serveertip
Wil je de schuimpjes cadeau geven? Vouw dan van gekleurd karton een doosje, of pak een oud, klein (maar wel schoon!) doosje. Beplak dat met stickers of plaatjes die je uit een oud tijdschrift hebt geknipt. Doe de schuimpjes eerst in een plastic zakje en dan in het doosje. Een neon-veter of een mooi lint om het doosje maakt het af.