Schuimpjes

  • Kinderkeuken, Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-02-2000

Eet de schuimpjes zo, of plak ze met wat stijf geslagen slagroom aan elkaar. Ook leuk om cadeau te geven!

Deel dit recept

Ingrediënten
2 eiwitten
2 kopjes poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote schaal
mixer of garde
keukenpapier en azijn om te ontvetten
zeef
lepel
bakplaat
taartrooster

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op de laagste stand
2. Maak de schaal en de mixer of garde schoon met keukenpapier en een beetje azijn.
3. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf tot dat torentjes op de garde blijven staan.
4. Zeef 2 eetlepels poedersuiker bij de stijfgeklopte eiwitten.
5. Klop ze nog een minuut.
6. Zeef de rest van de poedersuiker bij de eiwitten.
7. Schep de poedersuiker met de lepel door de eiwitten.
8. Schep hoopjes schuim op de bakplaat.
9. Bak de schuimpjes ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven.
10. Neem de schuimpjes van de bakplaat en laat ze op het taartrooster afkoelen.

Serveertip

Wil je de schuimpjes cadeau geven? Vouw dan van gekleurd karton een doosje, of pak een oud, klein (maar wel schoon!) doosje. Beplak dat met stickers of plaatjes die je uit een oud tijdschrift hebt geknipt. Doe de schuimpjes eerst in een plastic zakje en dan in het doosje. Een neon-veter of een mooi lint om het doosje maakt het af.

Laatste reacties

sinassi avatar
sinassi 27-02-2002

Morgen ga ik dit recept maken samen met de leerlingen. Leuke afsluiting van het vak voeding ( lekker tussendoortje ) leuk om te maken en niet duur Bedankt, Mirjam M

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten