carpaccio van rookvlees

  • Slanke keuken, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 05-02-2000

een magere traktatie tijdens een brunch.


Heerlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300 gr. lichtgezouten rookvlees, iets dikker gesneden. 6 lente-uitjes, 250 gr. champignons, 150 gr. gemengde salade, beetje olijfolie, 1/4 citroen, 150 gr.geraspte parmezaanse kaas, vers gemalen peper, kappertjes..
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenpapier, 6 borden of een groot bord.

Voorbereiding

de lente-uitjes (ook het groen) in ringetjes snijden. de champignons schoonmaken met het keukenpapier en snijd ze in plakjes.

Bereidingswijze

Drapeer de sla op het grote bord of de wat kleinere borden en besprenkel met wat olijfolie, strooi er wat peper over en knijp de citroen erboven uit. Leg het rookvlees op de sla. Daarna de plakjes champignons en de uienringetjes. Besprenkel het met wat olijfolie, wat peper, kaas en kappertjes.

Serveertip

Het staat heel gezellig om dit gerecht b.v. als voorgerecht op te dienen bij een wat speciale gelegenheid. Maar officieel is het een lunchgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

barkim avatar
barkim 09-09-2000

Dit lijkt me erg lekker en eenvoudig om klaar te maken. bedakt Hanie Boom

adeline_a avatar
adeline_a 21-05-2000

Dat ziet er heerlijk uit. Ik neem jouw recept graag mee naar mijn pagina. Groetjes van Adeline.

pillie55 avatar
pillie55 20-05-2000

hoi ik heb je recepten bekeken en brunch rookvlees er uit gehaald heel lekker paula

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten