Parijse vlaai.

  • Frans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-02-2000

Lekker en zo klaar!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 Eieren, 200 gr cakemeel, 100 gr suiker, zakje vanillesuiker, 30 gr boter, melk, vruchten als vulling (het lekkerste zijn appels, perziken uit blik of evt. een blikje vlaaivulling).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rond bakblik of ronde ovenschaal, mixer.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen.
Boter smelten.
Blik of schaal beboteren.

Bereidingswijze

De (30 gr) boter laten smelten.
Cakemeel, suiker, vanillesuiker, 4 eieren door elkaar mengen (mixen). De gesmolten boter erbij roeren!(niet mixen).
Gebruik een klein deel hiervan om de bodem van de vorm te bedekken.
Leg daarop in partjes gesneden appel of perziken uit blik of evt. wat vlaaivulling uit blik...
Voeg bij de rest van het deeg melk (zoveel als nodig is om het mengsel glad, maar toch niet vloeibaar te maken). En giet dit mengsel over het fruit in het blik/de schaal. Ongeveer 45 min. bakken op 150 graden (heteluchtoven).

Serveertip

Bon apetit!
Lekker met slagroom.

Laatste reacties

hjvda avatar
hjvda 10-09-2002

Dit is echt de makkelijkste taart die je kunt maken. Bovendien is de taart nog erg lekker en gezond!!! Toppertje!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten