1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi rames

Nasi rames

Door: berti

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-02-2000

Ingrediënten 6 personen


* 500 gr sperziebonen (of snijbonen)
* 1 ui
* teen knoflook
* 1 el olie
* 1 tl trassi (=garnaalpasta)
* 1 tl gemberpoeder
* 2 tl ketoembar
* 1 tl asem (tamarinde) of citroensap
* 2 dl kokosmelk uit blik
* 150 gr garnalen
* sambal



Garnalen met boontjes

Ontdek meer:

Voorbereiding

De sperziebonen afhalen, wassen en in stukjes van 3 tot 4 cm snijden.

Bereidingswijze

De sperziebonen in 5 minuten beetgaar koken en onder koud water afspoelen.
Ui snipperen en met de knoflook uit de pers 2 minuten fruiten in de olie.
De trassi, gember, ketoembar, asem en de kokosmelk toevoegen en met de sperziebonen
10 minuten stoven. Pan van de warmtebron en de garnalen er door mengen. Breng op smaak met sambal.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top