Choco-Hazelnoot Wervel Monchoucake

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-02-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
VOOR DE KORST: 250 ml meel, 75 ml dicht-gepakte bruine suiker, 75 ml margarine, 125 ml hazelnoten, geroosterd en fijn-gehakt.
VULLING: 250 gr monchou, zachtgeworden, blikje (300 ml) gecondenseerde melk, 3 eieren, 50 ml citroen-sap, 150 ml nutella.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm (23 cm)

Voorbereiding

vet springvorm in en verwarm de oven tot 180c

Bereidingswijze

KORST: kombineer meel en suiker in een schaal. snij de margarine erin tot het vermengsel kruimelig is. roer de hazelnoten erbij. druk het mengsel stevig op de bodem van de springvorm. bak op 180c voor 12 minuten. haal uit de oven en zet oven nu op 150c
VULLING: kluts monchou in een grote schaal op middelmatige snelheid met electriese mixer tot een gladde massa. voeg geleidelijk de gecondenseerde melk toe. voeg eieren en citroen toe, klop tot glad. meet ong de helft van het beslag in een schaal. vermeng met nutella. lepel de HELFT van het gele deeg over de korst, daarboven de HELFT van het chocolade deeg. herhaal dit met de rest. met een mes of spatula, wervel tot een marmeren patroon ontstaat. voorzichtig, zodat de korst niet breekt. bak op 150c voor 40 tot 50 minuten, of tot het juist gezet is. bekoel.

Laatste reacties

corfra avatar
corfra 04-02-2000

dit zal ook wel lekker zijn maar ik moet nu maar eens gaan bakken als ik klaar heb en geproeft dan laat ik het weten groetjes corrie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten