1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gehakte Steak

Gehakte Steak

Door: jos_v_p

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-02-2000

Ingrediënten 4 personen


600 g gehakte biefstuk
2 uien
1 prei
zout, peper
2 eetlepels paneermeel
1 teentje knoflook
24 groene peperkorrels
80 g boter



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de uitjes zeer fijn en houd een klein deel ervan apart voor de
garnering.
Snijd de prei in fijne ringetjes en was ze.
Vermeng de biefstuk-tartaar met de fijngesnipperde uitjes, de preirin-
getjes, zout, peper, paneermeel en de fijngeperste knoflook.
Maak hiervan platte schijven van ongeveer 150 gram en druk aan beide
zijden drie groene pepertjes.
Bak de tartaar in ruime boter in ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur
gaar (voor well-done steaks 2 minuten langer bakken).
Garneer de steak met het restant fijngesnipperde uitjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top