Curacaose Worteltjestaart

  • Antiliaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-02-2000

Laat je niet door de naam afschrikken! Je ziet en proeft de wortelen niet. Het is moeilijk te omschrijven, maar lekker is het wel. Gevaarlijk lekker, want je blijft er van eten.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
2 cup suiker, 2 theelepels baking soda, 1 theelepel zout, 2 cup bloem, 1 eetlepel (bruine) vanille extract, 1 1/4 cup (zonnebloem) olie, 4 eieren, 3 cup zeer fijn geraspte wortelen (liefst winterpenen), 2 theelepels kaneel (meer mag ook, is lekkerder), evt. 1 theelepel koekkruiden, 1/2 cup gehakte noten (walnoten, of studenten-haver), 1/2 cup rozijnen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 cup is ongeveer gelijk aan een kleine mok.
Een goede garde, spatel, glazen gebaksvorm,
sateh-prikker
paneermeel

Voorbereiding

Wortelen raspen
- Oven van de combi mangetron voorverwarmen op 200C (hetelucht). Magnetron stand bij maximaal 800 Watt vermogen: 30% = middenlaag
- Oven zonder magnetron voorverwarmen op 180C

Bereidingswijze

Eieren goed kloppen. Onder het kloppen of mixen 1 eetlepel vanille toevoegen. Vervolgens suiker toevoegen (beetje bij beetje). Olie toevoegen (beetje bij beetje). Hierna de bloem toevoegen (ook weer beetje bij beetje) en de kaneel, koekkruiden en het zout er doorheen mengen. Wanneer deze zaken goed gemengd zijn worden de wortelen toegevoegd. En als laatste de noten en rozijnen. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.

Ovenschaal in olien. Paneermeel verdeel over de olie. Het overtollige meel weggooien.

Beslag in de schaal gieten.

Taart afbakken in 30 minuten (bij de combi-magnetron) en in 40-50 minuten bij een normale oven. De taart is gaar wanneer er niets meer aan de satehprikker blijft plakken.

Serveertip

Aansnijden van de taart:
Snijd in het midden een cirkel uit met een doorsnede van ongeveer 7 cm. Door dit te doen kan de taart makkelijker in plakjes worden gesneden. Maak de stukken niet te groot, de taart is behoorlijk machtig.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mmarijn avatar
mmarijn 13-09-2000

Inderdaad erg lekker,gisteren gebakken en nu al bijna op(we eten `m met z`n tweeen). De volgende keer laat ik de koekkruiden eruit en doe ik wat citroenrasp erbij. Ik ben benieuwd naar jou andere recepten!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten