Blini'S

  • Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-02-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
15 gr verse gist
1 tl fijne witte suiker
1.75 dl lauw water
85 gr boekweitmeel en 55 gr bakkersbloem of 150 gr bakkersbloem
1 tl zout
1 ei gesplitst
1.75 dl melk
1 el zure room
25 gr boter

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vermeng de gist, de suiker en het water en laat het mengsel rusten tot zich schuim vormt. Zeef de meelsoorten met het zout in een kom. Klop er de eierdooier en het gistmengsel door zodat u een dik beslag krijgt. Dek de kom af met een theedoek en laat het beslag in 1 tot 2 uur rijzen tot het dubbele volume. Klop er de melk en zure room door. Klop het eiwit stijf en vouw dit door het beslag. Verhit een stevige koekepan of grilleerplaat, en laat wat boter smelten. Maak met 3 el beslag een klein pannekoekje. Bak het 2 tot 3 minuten, keer het en bak de andere kant. Houd de blini's warm onder een doek terwijl u de rest bakt. Serveer de
blini's warm met zure room en zalmeitjes.

Voor: 10 tot 12 blini's




Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten