Advocaat-Slagroomtaart

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-02-2000

Vrolijke paastaart, maar ook voor andere gelegenheden niet te versmaden.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
4 eieren/ 160 gr. suiker/ 120 gr. bloem/ 40 gr. maizena/ 1 mespuntje zout/ 3 el.sinaasappellikeur/ 3 el. water/ 2,5 dl. slagroom/ 2 zakjes slagroomversteviger/ 2 dl. advocaat/ 12 paaseitjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 24 of 26 cm.

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 175 C. of gasstand 3.
De springvorm met boter invetten en vervolgens met bloem bestuiven. De overtollige bloem eruit schudden.De eieren met de suiker 6 a 7 minuten met de mixer op de hoogste stand kloppen. De bloem met de maizena en het zout zeven en deel voor deel luchtig en gelijkmatig door het beslag scheppen. Het beslag in de vorm schenken en glad strijken. De vorm op een rooster in het midden van de oven plaatsen en in ca. 35 minuten goudbruin bakken en gaar bakken. De taart is gaar als een erin gestoken satestokje er weer droog uit komt. De taart op een rooster laten afkoelen en na 10 minuten de vorm verwijderen. De afgekoelde taart in folie verpakken en tot gebruik op een droge plaats bewaren.

Bereidingswijze

De taart doormidden snijden. De likeur met water vermengen en hiermee de binnenkant van de taart besprenkelen. De slagroom met de versteviger stijfslaan en de advocaat er goed doorheen kloppen. 2/3 deel van de advocaatroom over de onderste helft van de taart uitstrijken. De rest in een spuitzak overdoen. De bovenste taarthelft op de onderste leggen. Wat room op de bovenkant van de taart spuiten en met een paletmes in een dun laagje uitstrijken over de bovenkant en de zijkant van de taart. Versieren met kleine toefjes advocaatroom, paaseitjes en eventueel mimosabolletjes(snoep). De taart minimaal 1 uur in de koelkast zetten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

asperge76 avatar
asperge76 17-08-2013

We hebben dit recept gebruikt als idee voor onze slagroomtaart. We hebben alleen het stukje onder "voorbereiding" gevolgd en zijn daarna zelf gaan variëren. Wat een heerlijk recept is dit, het is precies als van de bakker, heerlijk luchtig, ik had niet verwacht dat het zo goed zou lukken. Onze springvorm was smaller namelijk 20 cm daardoor werd hij hoger en konden we drie lagen maken. Maar de bereidingstijd was voor de kleinere springvorm toch hetzelfde.

annabel31 avatar
annabel31 06-04-2002

kan me niet schelen dat het niet van jezelf is ik vind de taart fantastisch!!! Heb er al 3 gemaakt sinds pasen,woon namelijk in Singapore en dan is zoiets niet te krijgen, jammer alleen dat een fles advocaat hier omgerekend al snel 32 euro kost!!

ardnaxela avatar
ardnaxela 21-03-2002

heerlijk recept, maar hij is alleen niet van je zelf he?? Ook ik heb hem jaren geleden uit de allerhande geknipt en is alle verjaardagen hier favoriet. Trakteren op het werk is bij ons niet gebak halen bij de bakker, maar zelf deze heerlijke taart maken. Bij "gewone" feesttaarten geen paaseitjes gebruiken, maar die mooie chocolaatjes van Oetker. In de toefjes slagroom waarmee ik de taart versier giet ik ook altijd nog een paar druppels pure advocaat.

chefengel avatar
chefengel 16-10-2001

Dit recept hebben we met veel succes gebruikt in onze radiouitzending. Chefengel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten